Miksi suhde omaan elämään ei toimi?

Mistä johtuu, että välillä elämässä asiat tuntuvat jollain tavoilla ”kanittavan”? Ne eivät mene eteenpäin kuin toivoisimme tai ne eivät etene samoin kuin ne ovat aiemminkin edenneet. Jokaisen tilanne on tietenkin yksilökohtainen, mutta muutamaan seikkaan kannatta kiinnittää huomiota: Kenen elämää elät? Ovatko tavoitteet omiasi vai jonkun toisen? Tulevatko ihanteesi elokuvista, päivälehdistä tai sosiaalisesta mediasta? Me kaikki olemme jatkuvasti ulkoisen tiedon vaikutuksen alaisina ja jos oma suunta ja tavoitteet eivät ole selvillä, otamme helposti näistä ulkopuolisista ja yleensä kaupallisista lähteistä vaikutteemme.

Jokainen tiedonpalanen pyrkii vaikuttamaan sille altistuneeseen yksilöön, niin kuin tämä blogikirjoituskin. Tavoitteeni on herättää sinut, lukija, tarkastelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja vertaamaan sitä ulkoiseen. Kohtaavatko todelliset arvosi ja ihanteesi ulkopuolelta tulevat arvot ja ihanteet? Kenen tavoitteita tavoittelet? Omia vai jonkun toisen? Sisäiset ristiriidat johtuvat hyvin usein siitä, että sisäinen maailmasi ei kohtaa ulkoisen maailman kanssa ja luulet, että toisten totuus on myös sinunkin totuutesi. Huonoimmassa tapauksessa pyrit korjaamaan itseäsi muiden ihanteiden mukaan.

Yhteiskunnassa on tietysti normeja, joiden mukaan meidän on elettävä, jotta jonkinlainen sopusointu säilyisi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi sisäisesti ja miksi et myös ulkoisestikin haastaa vastaantulevaa tietoa. Tämä sisäisen ja ulkoisen kokemuksen välinen ristiriita saa meissä aikaan sen, että koemme ettei elämä ei oikein toimi kohdallamme.