Gyoshiho – katseella hoitaminen

Sanotaan, että gyoshiho tekniikan oppimiseen menee useita vuosia. Niin siihen meneekin, mutta sen harjoittamisen voi aloittaa vaikka saman tien. Kyseinen tekniikka kuuluu perinteisiin japanilaisiin tekniikoihin. Tämän tekniikan sanotaan perustuvan siihen, että hoitavaa energiaa voidaan välittää katseen avulla. Totta, mutta kokemukseni mukaan tämä tekniikka menee kuitenkin paljon syvemmälle ja sillä on pitkälle kantavia myönteisiä vaikutuksia jopa hoitajan omaan elämään ja ympäristöön. Saattaa jopa olla, että koko reikijärjestelmä kulminoituu tähän yhteen tekniikkaan.

Gyoshiho menee suoraan siihen ytimeen, miten tämä koko fyysinen maailma on luotu. Se iskee kiilaa juuri siihen paikkaa, miten näkemämme ja kokemamme maailma saadaan palautumaan takaisin alkuperäiseen ykseyden tilaan. Tekniikka ei ole niinkään hoitomuoto kuin toisenlainen näkemys ja asenne omaan elämään ja siihen miten sitä tulkitaan. Harjoittamalla tätä tekniikkaa maailmankaikkeus avaa omat salaisuutensa sinulle, mutta toisaalta siinä vaiheessa ketään sinua ei enää ole, joka pystyisi sen havaitsemaan.

Gyoshiho tekniikan idea on oikeastaan siinä, että kaikki mitä katsot fyysisin silmin tai pidät ajatuksissasi, kaikki mitä ikinä näet ja havaitset, niin näet sen täydellisenä. Tai siis haluat aidosti nähdä sen täydellisenä; ihmiset, eläimet, asiat, käsitteet, ihan kaikki. Kaikki näkemäsi on arvostelun ulkopuolella. Hyväksyt kaiken sellaisenaan ja koet sen täydellisenä. Hoidettavaa ei tarvitse parantaa, koska hänessä ei ole mitään vikaa. Maailmaa ei tarvitse muuttaa, koska se on täydellinen juuri tällaisena. Älä nyt ymmärrä väärin. Puhe on nyt siitä, että joudut tosiaan vuosikausia harjoittamaan tätä tekniikkaa, jotta saat jujusta kiinni. Älä myöskään rajoita tekemistäsi vain hoitotilanteeseen vaan harjoita sitä arjessasi koko ajan. Gyoshiho ottaa kantaa vain siihen, miten tulkitset maailmaa, ei siihen miten sinun tulee toimia siellä. Pyri näkemään muodon taakse, ihan niin kuin gogaissa. Pinnan alla, muodon takana kaikki on jo täydellistä. Tämä sinun tulee tavoittaa.

Tämä ei ole mikään new age –tekniikka, jossa kaikki nähdään pelkästään myönteisenä vaaleanpunaisten lasien läpi. Ei. Tässä tekniikassa hyväksytään kaikki se mikä on, sellaisena kuin se on ja miten se tässä hetkessä ilmenee, mutta samalla nähdään tämän kaiken muodon taakse. Näet myös itsesi niin kuin ympäristösi, mutta et tietenkään ylimielisenä vaan rakastavana. Kaiken muodon takaa löytyy alkuperäinen lähde ja olomuotomme, joka on ykseys. Sinä olet Rakkaus.