Hoidot

Energiahoito/Reiki
Reikin kehitti japanilainen Mikao Usui (1865-1926) 1920-luvun alussa. Usui kehitti menetelmän edistämään fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Reikiin viitataan myös ’täydentävänä’ hoitomuotona, esimerkiksi länsimaalaisen lääketieteen rinnalla erilaisten sairauksien tukihoitona. Reikin avulla on hoidettu muun muassa uupumusta, erilaisia särky- ja jännitystiloja sekä tulehduksia. Reikiä käytetään myös leikkausten jälkitilojen hoitoon sekä urheilussa lihashuoltoon ja palautumiseen. Reikissä hoitaja pitää kevyesti käsiään hoidettavan kehon eri osien päällä ja välittää ympärillämme olevaa energiaa / elinvoimaa (ki) hoidettavan kehoon. Tämä energia taas  auttaa kehon omia prosesseja korjaamaan kehossa mahdollisesti olevia epätasapainotiloja tai vaurioita. Reiki on samalla sekä rentouttava että energisoiva hoitomuoto.

Shiatsu
Shiatsu on noin 1000 vuotta vanha japanilainen hoitomuoto, joka pohjautuu kiinalaiseen akupainantaan ja meridiaanioppiin. Shiatsu on kokonaisvaltainen kehon hoitomuoto, jossa hoitaja käyttää peukaloitaan, kämmeniään ja kyynärpäitään kehon meridiaanien ja akupisteiden painamiseen. Hoidon aikana tehdään raajoille myös erilaisia venytyksiä. Shiatsuhoidossa asiakkaalla on päällään kevyt ja joustava vaatetus (esim. verryttely – tai collegeasu) ja hoito tapahtuu makuultaan hoitopatjan päällä. Shiatsun avulla on hoidettu muun muassa stressiä, unettomuutta ja ruoansulatusvaivoja. Sen on todettu parantavan verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa. Raskaana olevien tulisi välttää shiatsuhoitoa, koska tiettyjen akupisteiden painaminen voi olla sikiölle haitallista.

Paikka:
Reiki- ja shiatsuhoitoja annan lauantaisin Helsingissä Aratar-klinikalla, osoitteessa Ruoholahdenkatu 6 (Kamppi), 00180 Helsinki.

Hinnat:
1 tunnin hoito 60€

Ajanvaraus:
p. 0400 570 345